Geen hoger beroep tegen vonnis AVROTROS

We hebben besloten om geen hoger beroep in te stellen tegen het vonnis van AVROTROS. Niet dat we schuld erkennen of hiermee bevestigen dat het item wat ze hebben uitgezonden op waarheid berust maar we hebben niet de verwachting dat de rechtelijke macht de moed heeft om tegen een dergelijk falend handelen op te treden. De vrijheid van meningsuiting mag worden misbruikt om leugens te vertellen of het publiek bewust op het verkeerde been te zetten. Daarnaast heeft AVROTROS aangetoond elke verantwoordelijkheid voor haar eigen daden te willen ontlopen. Ze roepen van alles maar we hebben in de rechtszaal geen enkel bewijs gezien. Daar doen ze het af als dat de beschuldigingen een mening van derden is en dat zij het woord fraudeur en oplichter nooit hebben genoemd. Laf..

Door het publiceren van de bewijzen op dit blog en de vele steun die we daarop hebben ontvangen zijn we van mening dat we genoeg hebben aangetoond dat de redactie het verhaal in elkaar geflanst heeft. Het amusementsprogramma Opgelicht?! heeft niet als doelstelling om een objectief verhaal te brengen op basis van hoor en wederhoor. De klager krijgt alle ruimte en de beklaagde wordt geschoffeerd ook al weten ze dat het verhaal in een andere context geplaatst dient te worden. Het is jammer dat hiervoor overheidsgelden worden gebruikt.

We gaan door met ons leven en hebben eigenlijk medelijden dat personen als Jaap Jongbloed en Suzanne van Asseldonk hun leven moet vullen met het creëren van leugens om het bestaansrecht van het programma te waarborgen. Er is een gelukkig een levende discussie losgebarsten over het bestaansrecht van de NPO en hopen dat de ogen van de politiek op een gegeven moment worden geopend zodat dergelijke programma’s van de buis worden gehaald.